Emmaschool kan nieuwbouw beginnen

1dinsdag 07 juli 2015 09:36

Op initiatief van de ChristenUniefractie is in de raadsvergadering van donderdag 25 juni een motie ingediend voor een voorbereidingskrediet nieuwbouw voor de Emmaschool. De motie werd mede door Pvda, D'66 en SP ingediend en werd met algemene stemmen aangenomen.

De Koningin Emmaschool aan de Ooievaarstraat  is al jarenlang technisch, maar ook onderwijskundig aan dringende vervanging toe.Zo ontbreekt het onder meer aan voldoende ventilatie; is temperatuurbeheersing onmogelijk zodat het in de zomer verstikkend warm is en in de winter te koud.Daarnaast zijn ook de ontvangst- en werkruimtes belabberd voor bijvoorbeeld een schoolarts.Ook wordt de uitvoering van het onderwijskundig concept in sterke mate belemmerd door de indeling van de school.

In de Perspectiefnota  2016-2019 onderschrijft het college de urgentie van vervangende nieuwbouw, maar vindt het verantwoord deze eerst in 2017 uit te voeren. Dat betekent dus dat pas in 2017 wordt begonnen met de voorbereidingen en de daadwerkelijke bouw pas in 2018 plaatsvindt.Dit vond de ChristenUnie niet acceptabel, temeer omdat al vier jaar lang een aanvraag was ingediend, maar de vergunning steeds werd uitgesteld. Reden voor de ChristenUnie een motie in te dienen waarin het College werd verzocht al in 2016 een voorbereidingskrediet van € 150.000 beschikbaar te stellen. Wat wij, en de mede-indieners, vooral hiermee beoogden was zekerheid voor bestuur, directie, personeel en uiteraard de leerlingen. Beginnen met de voorbereidingen in 2016, betekent daadwerkelijk bouwen in 2017. Op deze manier boek je een jaar winst.

We zijn blij dat de motie unaniem werd aangenomen en dat het college in de begroting voor 2016 dit bedrag zal opnemen.Ook een flinke opsteker voor personeel, ouders en leerlingen van de Emmaschool. Ze hoeven nu niet meer te vrezen voor uitstel en mogen in 2016 al beginnen met de voorbereidingen. We mogen het ook zien als een motivatie-impuls.

Lex Zweers,

raadslid 

 

 

 

« Terug

Reacties op 'Emmaschool kan nieuwbouw beginnen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.