Evaluatie Kampereiland
In de Commissie Bestuur en Middelen hebben we op 08 februari jl. gesproken over ‘ons’ Kampereiland. Want zo voelt het wel, ook al is het in 2007 volledig op afstand gezet door het onder te brengen in een Naamloze Vennootschap die voor 100% eigendom is van de gemeente Kampen. Voor het gevoel is er misschien niet zoveel veranderd maar juridisch des te meer. Onderwerp van de bespreking was de evaluatie van de privatisering.
In 2007 zijn in het toenmalige privatiseringsbesluit 4 hoofddoelstellingen en 10 kader stellende beleidsregels opgenomen. Toen is al besloten om na 5 jaar het nieuwe pachtbeleid te laten evalueren, vooral met het oog op: Heeft de privatisering gebracht wat we ervan verwachten en/of moeten we doelstellingen en beleidsregels bijstellen.
Een werkgroep uit de raad, met daarin namens de ChristenUnie Johan Witteveen, heeft de evaluatie in gang gezet en begeleid. De feitelijke evaluatie is uitgevoerd door KPMG en heeft geresulteerd in een rapport dat via de website van de gemeente Kampen door eenieder ingezien kan worden.
Als ChristenUnie zijn we van mening dat er een helder en goed leesbaar rapport ligt dat onafhankelijk is samengesteld op basis van de uitkomsten van onderzoek, gesprekken en een enquête. We kunnen ook instemmen met de conclusies en aanbevelingen van KPMG.
Op 23 februari as. komt het rapport ter definitieve vaststelling in de Raad, dan kunnen de diverse fracties de aanbevelingen ev. nog aanvullen en/of veranderen. Dan is de portefeuillehouder aan zet om het nodige te doen met de aanbevelingen, misschien moeten doelstellingen en beleidsregels worden aangepast. Daarna kan het beheer van het Kampereiland opnieuw worden aanbesteed.