Besluitvorming dorp Reeve

RED_PLANKAART-V7_140910_25--01maandag 13 maart 2017 19:36

Geachte leden en sympathisanten van de ChristenUnie,

In maart 2017 gaat u naar de stembus voor de 2e kamer verkiezingen. Die zijn uitermate belangrijk, het gaat ergens om, er staat wat op het spel. Het gaat over de wijze waarop Nederland in de komende jaren bestuurd zal worden en in hoeverre is daar plaats voor een samenleving waarin we echt naar elkaar omzien.

In de media is erg veel aandacht voor deze verkiezingen en dat is begrijpelijk. Anderzijds leidt het de aandacht af van een belangrijk besluit dat de gemeenteraad van Kampen deze maand moet nemen. In maart besluiten we of we het dorp Reeve aan het Reevediep (de bypass) wel of niet gaan bouwen.
Voor alle duidelijkheid: de bypass is in opdracht van de rijksoverheid aangelegd ten behoeve van de waterveiligheid, de gemeente Kampen had daarop geen invloed. De gemeenteraad van Kampen besluit wel over het wel of niet bouwen van het Reevedorp. In het verleden heeft de toenmalige raad van de gemeente Kampen besloten om na voltooiing van De Maten en Onderdijks, uitbreiding van de stad Kampen plaats te laten vinden in het Reevegebied, daarop zijn dan ook de nodige investeringen gepleegd. Nu komt de vraag: is het nog nodig, mede gezien de recente economische crisis, ontwikkelingen in de samenleving en veranderde wet- en regelgeving om het dorp Reeve te bouwen.

Momenteel is de ChristenUnie fractie zich aan het verdiepen in alle stukken die van belang zijn voor de besluitvorming. U moet dan denken aan zaken als:
- Hebben we voldoende informatie om besluiten te kunnen nemen ?
- In hoeverre heeft de gemeente Kampen in de toekomst woningen nodig en wat is de beste plek om die te bouwen ?
- Welke investeringen heeft de gemeente Kampen gedaan in het Reevegebied op basis van besluitvorming in het verleden en welke investeringen moeten nog gedaan worden ?
- Als het dorp Reeve gebouwd wordt: moet er geld bij of houden we geld over ?
- Wat zijn de kosten voor de gemeente Kampen als het dorp Reeve niet gebouwd wordt en wat zijn de gevolgen voor de burgers ?
- Welke risico’s zijn er voor de gemeente Kampen en kunnen we dat aan ?
- Etc. etc.
Bij ons leven nog veel vragen maar als fractie merken we ook dat er bij u veel vragen leven over nut en noodzaak en dat er behoefte is aan achtergrondinformatie over het eventueel bouwen van het dorp Reeve met in eerste instantie 600 woningen.
Ons verzoek aan u is om er niet mee te blijven rondlopen, wij willen u er graag bij betrekken, benader de fractie met uw vragen, opmerkingen en suggesties. Dan krijgt u duidelijkheid en het helpt ons als we weten wat er leeft in onze achterban. Afhankelijk van uw vraag krijgt u schriftelijk, telefonisch of in een gesprek een antwoord of toelichting.

We vragen u voor ons te bidden om inzicht en een verantwoorde besluitvorming, daarnaast vragen we u om achter ons te blijven staan, dat hebben we hard nodig.
Met een hartelijke groet namens de ChristenUnie fractie Kampen,

Johan Witteveen
Fractievoorzitter ChristenUnie
Blekerijweg 9
8271 BH  IJsselmuiden
Mobiel: +31 6-55 15 63 62
Telefoon: +31 38-33 17 923
E-mail: joh.witteveen@gmail.com
PS. Het benaderen van de fractie geldt natuurlijk niet alleen voor de besluitvorming Reeve maar voor alle onderwerpen die in de gemeenteraad van Kampen aan de orde kunnen komen. Wij stellen contact op prijs.

« Terug

Reacties op 'Besluitvorming dorp Reeve'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.