ChristenUnie gaat voor 100 woningen in het Tussenland IJsselmuiden.

Kaartje Tussenland.jpgwoensdag 27 mei 2020 12:44

In de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Kampen is op 25 mei 2020 geen meerderheid verkregen voor het kunnen bouwen van 100 woningen in het Tussenland bij IJsselmuiden.

De gemeente Kampen heeft 2 visies opgesteld voor het Tussenland. Dat is het gebied tussen de wijk Groenendael en de Koekoeksweg. De raad kon kiezen uit twee modellen met 30 of met 100 woningen in het Tussenland.

Woningen nodig
Er is in de gemeente Kampen een tekort aan nieuwe woningen. Jongeren zijn op zoek naar woonruimte, willen plannen maken voor de toekomst. In het Tussenland is er ruimte om te kunnen bouwen vanaf de Parallelweg tot de Plasweg.
Door het bouwen van woningen zal het gebied een kwaliteitsverbetering ondergaan en zal het mooi aansluiten bij de dorpsrand van IJsselmuiden. Eveneens zal het een geheel gaan vormen met de woningen die gebouwd worden bij Fuite.
In het voorstel van de gemeente Kampen zijn ook enkele woonwagens gepland. Dat kwam voor de raadsleden als een grote verrassing. Er is geen enkel verzoek bij de gemeente ingediend voor de verplaatsing van woonwagens van het Sonnenberghkwartier naar elders. De ChristenUnie is op grond van het overlegde ruimtelijk inpassingsplan geen voorstander van het plaatsen van woonwagens in het Tussenland.

Kiezen
De ChristenUnie had graag gezien dat de gebiedsvisie Tussenland zo snel mogelijk zou worden vastgesteld, en dat de initiatiefnemers van Parallelweg 1 en 2 niet nog langer aan het lijntje worden gehouden. En vooral dat de gemeente zich een betrouwbare overheid toont die problemen oplost.
Het is in deze commissievergadering anders gelopen. De meerderheid van de raad koos het model met 30 woningen en verzocht de wethouder om nogmaals in gesprek te gaan met betrokkenen. Met als gevolg dat het nog langer duurt en de uitkomst is nog steeds onzeker.

De ChristenUnie wilde doorpakken, nu meters maken, maar de meerderheid van de raad heeft anders bepaald. Zo werkt dat. Jammer.

KEGH.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie gaat voor 100 woningen in het Tussenland IJsselmuiden.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.