ChristenUnie wil betere openingstijden voor zwembad De Steur.

DSC_1629 (1).jpgvrijdag 07 mei 2021 22:53

De ChristenUnie heeft bij de voorbereiding voor de Europese aanbesteding voor zwembad De Steur ingezet op betere openingstijden voor de recreatieve bezoekers. We zijn kritisch geweest over de mogelijkheden voor de nieuwe exploitant over de tarieven.

Proces

In de afgelopen periode is in samenwerking met de gemeenteraad gewerkt aan de aanbestedingseisen voor het zwembad De Steur. Over dit proces is de ChristenUnie tevreden. Het college heeft de gemeenteraad intensief betrokken bij het opstellen van de aanbestedingseisen. Op een aantal van deze eisen heeft de raad zijn invloed kunnen uitoefenen. Het college heeft een aantal suggesties en ideeën van de ChristenUnie overgenomen.

Ruimere openingstijden recreatieve bezoekers

Zo heeft de ChristenUnie zich sterk gemaakt voor betere openingstijden voor recreatieve bezoekers. Een veelgehoorde klacht van de inwoners is de geringe openingstijden voor recreatief zwemmen. Vooral op de momenten dat de recreatieve bezoeker graag gebruik wil maken van het zwembad. Daarom heeft de ChristenUnie het college verzocht om de huidige openingstellingsuren als ondergrens te stellen bij de aanbesteding. Daarnaast heeft de ChristenUnie voorgesteld om de openingstijden op woensdag voor de recreatieve bezoeker te verruimen tot tenminste 17.00 uur en in het weekend tot tenminste 16.30 uur. We zijn blij dat deze voorstellen door het college zijn overgenomen. Geïnteresseerde exploitanten komen met een exploitatievoorstel voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2031. Een commissie gaat de exploitatievoorstellen beoordelen. Dan wordt duidelijk in hoeverre de voorstellen voldoen aan het programma van eisen zoals vastgesteld door de gemeenteraad.

Tarieven

Dat het zwembad de inwoner van de gemeente Kampen meer geld zal gaan kosten moge duidelijk zijn. Hoe graag de ChristenUnie dit ook anders had gezien. Opmerkelijk vinden we dat de exploitant wel de tarieven voor de recreatieve gebruiker zelf mag bepalen, maar geen voorstel mag doen voor het verenigingstarief. Aan het huidige verenigingstarief mag niet getornd worden. We zijn van mening dat de exploitant de ruimte moet krijgen om zelf een voorstel te doen voor de tarieven voor alle gebruikers van het zwembad. De ChristenUnie hoopt dat de toegangskaartjes niet duurder zullen worden voor de (recreatieve) gebruiker. We vinden dat de exploitant wel een voorstel mag doen voor het tarief voor recreatief zwemmen en het verenigingstarief. Dit wil niet zeggen dat het verenigingstarief duurder zou moeten worden. We vinden dat de nieuwe exploitant moet onderzoeken wat realistische en marktconforme tarieven zijn. Om dit op voorhand al vast te stellen, vindt de ChristenUnie opmerkelijk. We hebben geprobeerd met een amendement het raadsvoorstel te wijzigen. Helaas was hiervoor geen meerderheid te vinden.

We hopen dat het zwembad De Steur in de toekomst mag bijdragen aan zwemplezier en gezondheid voor jong en oud. We kijken uit naar het voorstel van het college voor de nieuw te benoemen exploitant.

E.S.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil betere openingstijden voor zwembad De Steur.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.