Bypass met woningbouw stap dichterbij

woensdag 20 januari 2010 20:54

De ChristenUnie heeft maandagavond ingestemd met de plannen voor aanleg van een nieuwe woonwijk en een hoogwatergeul tussen de IJssel en het Drontermeer door het voorontwerpbestemmingsplan IJsseldelta-Zuid ter visie te leggen. Het raadsvoorstel werd met 16 stemmen voor en 13 tegen aangenomen.

De raad wil een bevaarbare zijtak van de IJssel, die in open verbinding met de het Drontermeer staat. Daarnaast heeft de raad ingestemd met de bouw van maximaal 1300 woningen op een klimaatdijk langs de bypass. Bij die woningen worden 1100 ligplaatsen voor boten gecreëerd. Verder komt er een binnenplas met een stedelijk waterpeil dat via een sluis in verbinding staat met de bypass. De raad wil de recreatieve functie van de Roggebot (nabij ’t Haasje) vergroten.

Omdat de financiële risico's  van het plan groot zijn, heeft de raad besloten een second opinion uit te voeren. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt nu zes weken ter inzage. In het najaar buigt de raad zich hier opnieuw over, de resultaten van de second opinion zijn er dan ook. Klik hier voor het betoog van CU-raadslid Renate van de Velde.

« Terug

Reacties op 'Bypass met woningbouw stap dichterbij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.