Kievit eerste vrouwelijke CU-wethouder Kampen

woensdag 14 april 2010 19:18

Lidi Kievit-Braakman is namens de ChristenUnie aangesteld als wethouder Maatschappij. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke wethouder van de CU van Kampen. Kievit was de afgelopen vier jaar raadslid. Samen met partijgenoot Bert Boerman maakt zij deel uit van het nieuwe college, dat wordt gevormd door de ChristenUnie met CDA, VVD en PvdA.

De ChristenUnie heeft als grootste partij van de verkiezingen van 3 maart 2010 de coalitiebesprekingen geleid. Al aan het begin daarvan is ingezet op vermindering van het aantal fulltime formatieplaatsen voor wethouders van vijf naar vier. Dat is nu een feitelijk gegeven. De vier formatieplaatsen worden verdeeld over vijf personen. Nieuwkomers in het college zijn Lidi Kievit-Braakman (CU) en Martin Ekker (VVD). Samen met de burgemeester en de huidige wethouders Bert Boerman (CU), Pieter Treep (CDA) en Jan Wieten (PvdA) vormen zij het nieuwe college.

De coalitiepartijen hebben een coalitieprogramma opgesteld met als titel ‘Zichtbaar & effectief”. In dit programma staan negen aandachtsgebieden voor de komende vier jaar verwoord. Het accent ligt op voortzetten van datgene wat al in gang is gezet. Er worden geen extreme nieuwe ambities geformuleerd als het gaat om de ontwikkeling van de gemeente. Projecten die in gang gezet zijn, worden goed afgerond. Daarnaast vraagt de huidige economische en financiële situatie om het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes. Doelgroepen die extra aandacht en zorg nodig hebben, worden hierbij ontzien. De basis voor het coalitieprogramma wordt onder meer gevormd door de Programmabegroting 2010, door lijsttrekkers aangereikte onderwerpen en de verkiezingsprogramma’s van de coalitiepartijen. 

Formateur Bert Boerman: “Wij hebben als coalitie vertrouwen in de samenwerking met raad, burgers, ondernemers, maatschappelijke instellingen en partijen binnen en buiten de gemeente. Vol energie gaan we aan de slag. Samen zichtbaar en effectief verder bouwen aan onze prachtige gemeente!” 

De portefeuilleverdeling ziet er als volgt uit: 

Portefeuille

 Naam

 Fte

Ruimte

 Bert Boerman (CU)

Economie

 Pieter Treep (CDA)

 1

Wonen

 Jan Wieten (PvdA)

 0,75

Financiën

 Martin Ekker (VVD)

 0,75 

Maatschappij

 Lidi Kievit-Braakman (CU)

  0,5

Dienstverlening

 Bort Koelewijn, burgemeester

  nvt

Op woensdagavond 28 april wordt het nieuwe college geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Die avond kan ook het raadsdebat over het coalitieprogramma gevoerd worden. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis.

 

klik hier voor een samenvatting van het coalitieprogramma.

 

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden

« Terug

Reacties op 'Kievit eerste vrouwelijke CU-wethouder Kampen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.