Motie ' kleine scholen'

donderdag 14 maart 2013 08:29

In de raadsvergadering van 28 februari  2013, heeft de fractie van de ChristenUnie, samen met het CDA een motie ingediend die we gemakshalve maar  ' motie voorkoming kleine scholen minder dan 100 leerlingen' genoemd hebben .

Aanleiding hiervoor was het advies van de Onderwijsraad aan de staatssecretaris van OC en W, waarin o.a. werd geadviseerd scholen kleiner dan 100 leerlingen op termijn te sluiten.

Aansporing door de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie en het landelijk partijbestuur  heeft ook geleid tot het indienen van deze motie.

 

Nu is het  zo dat wij ons als lokale fractie minder bemoeien met landelijke kwesties, zoals bovenstaand toch wel degelijk het geval is. Ook  vinden wij  de term ' ChristenUnie op de barricaden' zoals die in persberichten gebruikt werd,  wat ongelukkig gekozen.  We zijn wel strijdvaardig, maar dan meer op het gebied van inhoud en argumenten.

 

Maar als je ziet dat overname van dit advies betekent dat  alle scholen in de kernen (behalve die in Grafhorst) in aanmerking komen voor sluiting op termijn, ja, dan komt het wel erg dichtbij.

En juist die basisschool heeft een grote meerwaarde voor de leefbaarheid van een dorp. Verdwijnen van zo'n kleine school zou de leefbaarheid ernstig aantasten en dat vinden wij een zorgelijke ontwikkeling.

Daarom hebben we gemeend een uitzondering te  moeten maken in onze bemoeienis met landelijk kwesties en de motie ingediend.

 

In deze motie verzoekenwij het College  aan zowel het kabinet als de Tweede Kamer onze grote zorg over te brengen over de gevolgen van het mogelijk uitvoeren van het advies van de Onderwijsraad voor de leefbaarheid van (de kernen) van onze gemeente

 

De motie werd unaniem aangenomen.

 

Overigens is dit mogelijk niet het laatste wat lokaal en/of provinciaal over dit onderwerp (kleine scholen) door de ChristenUnie  georganiseerd wordt.

We houden u op de hoogte.

 Lex Zweers,

raadslid

« Terug

Reacties op 'Motie ' kleine scholen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.