Werkbezoek gezinsvervangend tehuis

!cid_EF8EA8E7-9F8D-420F-BA17-C783C8FE0B50@lanzaterdag 29 augustus 2015 22:28

Gezinsvervangende tehuizen, dagbesteding en mantelzorg staan de laatste tijd nogal in de belangstelling. Wie wonen daar eigenlijk, wat doen ze zo de hele dag en wie zorgt voor hen? Zomaar wat vragen waar de ChristenUnie Kampen wel eens antwoord op wilde hebben. Zo gingen we op maandagavond 24 augustus, samen met wethouder Eibert Spaan, op bezoek bij het gezinsvervangend tehuis aan de Bogaard in Ijsselmuiden.

Ze wonen met z'n negenen in dit mooie huis, waar eigenlijk drie woningen aan elkaar getrokken zijn.  Een ieder heeft een eigen kamer, waar je je even kunt terugtrekken of bezoek ontvangt.En uiteraard om te slapen. Daarnaast zijn er twee woonkamers.

Wij troffen daar  vrolijke en enthousiaste bewoners die plezier in hun werk hebben.

Juist deze dagbesteding is voor hen heel belangrijk, aldus een begeleider. Op dagbesteding mag eigenlijk niet bezuinigd worden, zo luidde de boodschap

De een  werkt bij het theehuis Zalkerveer (let op de eigen gemaakte koeken en appeltaart), een ander verzorgt de catering bij Connexion, weer een ander werkt bij de Stormgieter en zo heeft een ieder zijn of haar eigen nuttige bezigheid.

Tijdens dit bezoek werden ook onderwerpen als begeleiding, mantelzorg en vrijwilligers           aangesneden. Mooi om te horen trouwens dat veel vrijwilligers hun weg naar dit huis al hebben gevonden. Maar ook dat de bewoners volledig zijn opgenomen in de buurt.

Zo eindigde dit bezoek met een afspraak van een onzer om de eerstvolgende zaterdag bij het Theehuis een kopje koffie met een hazelino , (want die hebben ze daar ook) te komen drinken.

Een voorbeeld dat navolging verdient.

 

Lex Zweers

raadslid

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek gezinsvervangend tehuis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.