Raadspraat Jan Willem Schutte: Gaan of niet gaan.

jan willem schutte (2)zondag 12 februari 2017 07:36

Er is al veel gezegd en geschreven over Reeve dorp.

De komende maanden worden echter cruciaal, of er daadwerkelijk gebouwd gaat worden over de Zwartendijk, of niet. In de afgelopen raadsvergadering is er een terugblik  gegeven door de fracties over hoe zij het proces tot  nu toe hebben ervaren.
Als ChristenUnie hebben we nog eens duidelijk geschetst welke dilemma’s wij hebben ervaren.
Zo heeft de raad van de nieuwe gemeente Kampen in 2002 een toekomstvisie vastgesteld, waarin is opgenomen dat de toekomstige woningbouw van de nieuwe gemeente Kampen niet in het Nationaal Landschap, waaronder Mastenbroek en het Kampereiland vallen, zal plaatsvinden, maar over de Zwartendijk. Sindsdien zijn er ongeveer 40 raadsbesluiten genomen waarin is besloten te komen tot  woningbouw over de Zwartendijk. Deze raadsbesluiten zijn vaak met wisselende meerderheden, en soms zelfs unaniem door de raad aangenomen. Je merkt wanneer een proces zo lang duurt als het dossier Reeve, door veranderende omstandigheden, zoals de woningmarktcrisis, en de veranderende wetgeving, het wel heel ingewikkeld wordt. Zoals gezegd de komende maanden moet er een besluit genomen worden of er wel of niet gebouwd gaat worden over de Zwartendijk. Daarna kan het college al dan niet een nieuw bestemmingsplan in procedure brengen.  Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat we een goede afweging kunnen maken tussen niet bouwen en de gevolgen daarvan, en het wel bebouwen van een mooi  gebied.
Voor de ChristenUnie zal  het een belangrijke afweging zijn dat ook toekomstige generaties de kans  krijgen een woning in onze gemeente te kopen  of huren. Als ChristenUnie willen we blijven bouwen aan een gemeente waarin het prettig is te wonen,  te werken en te recreëren.
Tijdens de raadsbehandeling heeft de ChristenUnie aangegeven dat we de komende maanden  volop in gesprek willen met de inwoners van Kampen. We willen graag horen wat er leeft en  welke wensen er  leven ten aanzien van de woningbouw in Kampen. We willen u dan ook van harte uitnodigen om mee te doen met het debat.

« Terug

Reacties op 'Raadspraat Jan Willem Schutte: Gaan of niet gaan.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.