Zonnevelden in de Koekoek? Voorzichtig ja.

koekoekspolder-shoot-0515-44-1024x703maandag 29 januari 2018 13:18

Als fractie hebben we lang gesproken over het raadsvoorstel om een veld zonnepanelen aan te leggen in de Koekoek.

Enerzijds zijn we als fractie blij dat hierdoor weer reuring komt in de Koekoek en er gronden worden verkocht die de grondexploitatie met ruim 80.000 rentelasten jaarlijks omlaag brengt. En we zodoende meer duurzame energie opwekken in de gemeente Kampen.

Anderzijds vinden we het belangrijk dat de doelstelling van de Koekoekspolder overeind blijft, namelijk een glastuinbouw gebied te realiseren met een omvang die een forse impuls levert aan de economie en werkgelegenheid in onze gemeente.

Laten we daarbij niet vergeten dat de glastuinbouwbedrijven en de bedrijven die onze tuinders leveren en hun producten afnemen en vervoeren, een belangrijk handelsmerk voor onze gemeente zijn.

We hebben als ChristenUnie ingestemd met de verklaring van geen bedenking, maar willen daarbij wel opmerken dat deze beslissing geen precedent mag zijn voor meer aanleg van zonnevelden. Wanneer zich die mogelijkheid voor doet, moet hierover eerst een discussie in de raad plaats vinden over de toekomst van de Koekoek.

Nu zonnevelden aanleggen voor de duur van 25 jaar mag niet betekenen dat we op termijn verder het Nationaal Landschap in moeten voor uitbreiding van ons tuinbouwgebied.

« Terug

Reacties op 'Zonnevelden in de Koekoek? Voorzichtig ja.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.