ChristenUnie kritisch op de timing van de sport- en beweegvisie

Park-sport-1.jpgmaandag 18 september 2023 12:46

Woensdag 20 september ligt de sport- en beweegvisie op tafel in de commissie samenleving en bestuur. De raad mag zich dan uitspreken over de visie op sport en bewegen en de bijkomende kosten. De ChristenUnie is groot voorstander van het stimuleren van een actief leven door bewegen en sporten. Is het echter nodig om op dit moment daar veel geld in te stoppen?

Bewegen en Sporten

Al meerdere jaren spreekt de ChristenUnie zich uit dat een actief leven normaal moet zijn in de gemeente Kampen. Van bewegen en sporten worden mensen gelukkig en een actief leven is een gezonder leven. Ruim vijf jaar geleden heeft de ChristenUnie ervoor gepleit om bij de nieuwbouw van wijken te zorgen voor een uitnodigende omgeving, waardoor mensen actief elkaar ontmoeten. De visie hierop is voor de ChristenUnie helder omschreven, zij het dat het stuk vooral over visie schrijft en de concrete invulling nog moet komen.

Sportservice Kampen

Kampen heeft een actief verenigingsleven, iets waar de ChristenUnie trots op is. De ondersteuning van Sportservice Kampen is daarbij noodzakelijk, aldus het stuk. Ook worden scholen ondersteund door Sportservice. Uit onderzoek blijkt dat een professionaliseringsslag gemaakt moet worden en dat er visie ontbreekt. De ChristenUnie vraagt zich af of die slag dan ook echt nu gemaakt moet worden. Kan het niet een jaar uitgesteld worden? De Sportservice draait momenteel prima en de scholen geven bijna niets dan lof.

Waarom nu?

De vraag die overeind blijft is waarom dan nu het juiste moment is om als gemeente 2,5 ton te investeren in de organisatie van Sportservice Kampen. In mei is gesproken dat we het wellicht kunnen temporiseren. Temporiseren houdt voor de ChristenUnie in dat we het tempo naar beneden zetten. Het stuk wat voor ligt lijkt een uitgeklede versie te zijn. Betekent dit dan dat we op kwaliteit gaan verliezen? Of zijn we gewoon financieel niet klaar voor deze uitdaging en moeten we over een jaar opnieuw kijken of de professionaliseringslag wel gemaakt kan worden, waarbij de kwaliteit behouden blijft?

De vergadering is woensdag 20 september live bij te wonen in het stadhuis of te volgen via de website kampen.raadsinformatie.nl.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie kritisch op de timing van de sport- en beweegvisie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.