Reactie ChristenUnie Kampen op de jaarrekening

vrijdag 05 augustus 2011 13:17

Overschot op de jaarrekening?

Tijdens de behandeling van de jaarrekening in de gemeenteraad had de ChristenUnie een aantal vragen. Het college stelde voor een belangrijk deel van het overschot 2010 in te zetten voor kunstgrasveld bij voetbalclub IJVV, stimulering van het jeugdcultuurfonds en reservering voor de Hanzedagen in 2017.

De financiering van deze zaken zou gehaald moeten worden uit een overschot op onderhoud wegen. Dit was echter geen echt overschot, maar een overschot omdat sommige onderhoudswerkzaamheden in 2010 niet uitgevoerd zijn, maar doorgeschoven naar 2011.

Standpunt ChristenUnie Kampen

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er voldoende middelen zijn voor het onderhoud van onze openbare ruimte. Dit is immers bepalend voor ons woon- en leefmilieu.

De wethouder heeft in de raadsvergadering uiteindelijk toegezegd dat hij sterk zal monitoren of het afgesproken ambitieniveau voor de openbare ruimte gehaald wordt. Hij rekent erop dat er door aanbestedingsvoordelen voldoende middelen overblijven om de openbare ruimte op een goede manier te onderhouden.

De ChristenUnie kon na deze verklaring van de wethouder instemmen met de besteding van het resultaat 2010.

Eindelijk kunstgras IJVV

De ChristenUnie is wel blij dat er nu kunstgras kan worden aangelegd bij IJVV. In het verleden heeft de ChristenUnie steeds aangegeven dat niet alleen de Kamper clubs baat hebben bij kunstgras, maar ook de voetbalclubs in de dorpen en kernen.

Reageren?

fractie@kampen.christenunie.nl

« Terug