Reactie ChristenUnie Kampen op de begroting

woensdag 23 november 2011 16:55

We leven in financieel krappe tijden, maar toch is het gelukt voor 2012 een sluitende begroting vast te stellen. Voor de jaren daarna voorziet de ChristenUnie echter opnieuw tekorten. We hebben daarom voorgesteld begin 2012 een plan van aanpak hiervoor te maken. We kunnen dan vroegtijdig bezien hoe we de tering naar de nering blijven zetten. Dit idee werd gesteund door andere partijen.

 

De school in Onderdijks begint uit haar jasje te groeien. De VVD stelde daarom voor het college opdracht te geven met de schoolbesturen van het christelijk en openbaar onderwijs te spreken over een samenwerkingsschool. Hier is de ChristenUnie principieel op tegen. Als scholen willen samenwerken, dan is dat prima. Maar het initiatief daartoe moet door scholen zelf genomen worden. Als de gemeente gaat bepalen welke scholen met elkaar moeten gaan samenwerken, dan is de vrijheid van onderwijs in het geding.

 

Begin 2012 organiseert de ChristenUnie een bijeenkomst over wijkgericht werken. Politiek en burger kunnen dan in gesprek gaan over dit thema. Wijkgericht werken kan de sociale verbondenheid en de leefbaarheid in de wijken verbeteren. De ChristenUnie is dan ook blij dat de budgetten voor de uitvoering van de dorpsplannen in stand zijn gebleven.

 

De wet Werken naar Vermogen komt op de gemeente af. Ook zijn er zorgen over de financiële situatie bij Impact. We moeten zorgen dat de kwetsbare burgers die dit aangaat een volwaardige plaats in de samenleving behouden, met voldoende middelen van bestaan.

 

Er wordt in 2012 een inventarisatie gemaakt van alle organisaties en kerken die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding. Mensen met problemen weten dan beter waar ze terecht kunnen.

 

De ChristenUnie streeft ernaar onze schaarse middelen zo te verdelen dat eenieder recht wordt gedaan. Maar in de praktijk staan we regelmatig voor dilemma’s. Met de wetenschap dat God deze wereld in Zijn hand houdt proberen we ons werk zo goed mogelijk te doen.

« Terug