Brief ChristenUnie Kampen aan het College

maandag 02 januari 2012 16:50

Naar aanleiding van een potentieel gevaarlijke situatie heeft de ChristenUnie vragen gesteld aan het college:

Geacht college,

Op donderdag 22 december 2011, tijdstip ca. 09:15 uur, was het nodig de Stadsbrug te openen. Tijdens het proces van vrijmaken van het beweegbare gedeelte en het afsluiten daarvan door het neerlaten van de slagbomen was de afrijrichting van de brug richting IJsselmuiden nog niet voldoende vrij om ook daar de slagboom te laten zakken. Toch ging die slagboom naar beneden en kwam op het dak van een daaronder staande auto terecht. Gewaarschuwd door claxonnerende automobilisten greep de brugwachter in en gingen alle bomen weer omhoog.

In dit geval is er vermoedelijk slechts sprake van schrik bij de betrokkenen en materiële schade, ik kan me ook situaties op de brug voorstellen waarbij de gevolgen aanzienlijk kunnen zijn.

Ongetwijfeld vind u, net als de fractie van de ChristenUnie,  veiligheid erg belangrijk. In dit kader hebben wij de volgende vragen:

-          Hoe zijn op hoofdlijnen de veiligheidsprocedures rondom het openen en sluiten van de Stadsbrug;

-          Is het proces dermate geautomatiseerd dat de brugwachter alleen door gebruik te maken van een noodstop het proces kan onderbreken;

-          Wordt de brugwachter voldoende ondersteund door de techniek waardoor een eventuele fout van de brugwachter door de techniek geblokkeerd wordt;

-          Ziet u nog mogelijkheden om de procedures te verbeteren.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Fractie ChristenUnie gemeente Kampen

« Terug