Dankzij ChristenUnie krijgt Ikonenmuseum €25.000

ikondinsdag 18 november 2014 20:40

In de laatste raadsvergadering heeft de ChristenUnie samen met D'66 een amendement op de begroting 2015 ingediend.

Aanleiding was het verzoek van het Ikonenmuseum om een financiële bijdrage van €50.00 wegens teruglopende inkomsten via sponsoren als gevolg van de crisis. Het museum zou dan in gevaar komen en sluiting zou het gevolg zijn.

Nu had de ChristenUnie  al eerder via een motie  aan het college gevraagd om maatregelen te nemen en mogelijk een eenmalige financiële bijdrage te verstrekken. In een informatienota als reactie op de motie, gaf het college aan hoogstens een bijdrage te willen verstrekken voor het opstellen van een ondernemersplan. Dit ging de ChristenUnie niet ver genoeg en daarom werd het amendement tijdens de begrotingsvergadering ingediend. Niet overigens voor de eerder gevraagde €50.000, maar voor de helft van dit bedrag, omdat hier politiek draagvlak voor bestond.

De ChristenUnie vindt het museum van groot belang voor Kampen. Het museum trekt zo'n 9000 bezoekers per jaar en ongeveer tweederde daarvan komt uit de regio en verder. Bovendien, als je dit bedrag afzet tegen de miljoenen die andere cultuurinstellingen krijgen, is dit maar een schijntje.

In de vergadering werd het amendement met 16 voor en 14 tegen aangenomen. Het museum is nu uit de gevarenzone en wellicht doet  de bijdrage van de gemeente ook sponsoren over de streep trekken voor een financiële bijdrage. En dat is een uitdaging voor het museum om daar werk van te maken!

Lex Zweers

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Amendement305,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Dankzij ChristenUnie krijgt Ikonenmuseum €25.000'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.