Raad levert informatie over woningbouwgegevens aan college

yzmaandag 29 juni 2015 13:43

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag in de raadsvergadering informatie overhandigt aan het college om de vervolgstappen die nodig zijn te zetten, voor de woningbouw in Kampen.

Bij het vaststellen van het bestemmingsplan IJssel delta Zuid heeft de raad een werkgroep in het leven geroepen die alle relevante informatie moest gaan verzamelen die nodig was voor een no or no go bij het bouwen in IJssel delta Zuid.  Immers we gaan niet bouwen voor leegstand, dus de beslissing of en wanneer de schop in de grond moet, zou nog moeten worden bepaald.

Echter de beslissing van de Raad van State om het bestemmingsplan te vernietigen t.a.v. de woningbouw gaf een nieuwe kijk op de zaak.  Gaan we stoppen en afboeken, uitstellen of de bestemmingsplanprocedure opnieuw opstarten om uiteindelijk tot woningbouw in Reeve te komen. Het is hiervoor belangrijk dat de gemeenteraad  informatie aan het college aanbiedt waarmee het college verdere stappen kan ondernemen

Met de rapporten ABF, Rebel, een aantal vragen en antwoorden over de woningbouwbehoefte in Kampen die vanuit de werkgroep gesteld zijn en een brief van Het CBS stelt de raad zorgvuldig opgestelde informatie beschikbaar aan het college om een plan van aanpak voor te bereiden voor het vervolg traject woningbouwbehoefte in Kampen.(deze informatie is te vinden op de website van de gemeente Kampen)

Want hoe nu verder, immers na de uitspraak van de Raad van State over de woningbouw in Reeve, zal de gemeente een volgende stap moeten zetten met dit dossier.

 

« Terug

Reacties op 'Raad levert informatie over woningbouwgegevens aan college'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.