Raadsvoorstel bestuurlijke (vervolg)afspraken regionale woonafspraken Reeve

vrijdag 20 januari 2017 08:37

Een betrouwbare buur is beter dan……..

Wie het programma “De Rijdende Rechter” regelmatig kijkt weet dat het tussen twee buren heftig toe kan gaan. Bij een uitspraak van de rechter zijn er in bijna alle gevallen alleen verliezers. Want laten we eerlijk wezen: je kunt wel gelijk krijgen maar de schade die wordt geleden aan de onderlinge verstandhouding is meestal niet meer te herstellen.
Dat Kampen in het geval van de bestuurlijke afspraken tussen Kampen en Zwolle, over de door Zwolle te leveren 1100 woningen ten behoeve van IJsseldelta Zuid, het gelijk aan haar kant heeft zal niemand die de stukken heeft bestudeerd kunnen ontkennen. Het project zou één van de boegbeelden worden van Zwolle-Kampen Netwerkstad.
De ChristenUnie is van mening dat de Wethouder zich tot het uiterste heeft ingezet om te komen op het onderhandelingsresultaat dat er nu ligt. De voorgestelde woningaantallen maken het mogelijk om Reeve de komende tien jaar “ladder(van duurzame verstedelijking)-proof” te maken. Dit geeft de gemeenteraad van Kampen de mogelijkheid om een keuze te kunnen maken voor of een “Go-“ of een “No-Gobesluit” voor plan Reeve.
Blijft over de vraag hoe het na dit alles gesteld is met de verstandhouding tussen de buren. Immers, we kunnen niet verhuizen en we zijn in de loop van de tijd ook heel veel andere samenwerkingsverbanden aangegaan met Zwolle. Een goed voorbeeld daarvan in het Shared Service Centrum. Zwolle mag als centrumgemeente zeker aangesproken worden op verantwoordelijk gedrag en betrouwbaarheid. “Een partner die zegt wat ze doet, en doet wat ze zegt”
De ChristenUnie Kampen heeft hierover grote zorgen.

Jan Willem Schutte fractielid

« Terug

Reacties op 'Raadsvoorstel bestuurlijke (vervolg)afspraken regionale woonafspraken Reeve'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.