Hulp aan jongeren

Waypoint.pngvrijdag 12 maart 2021 13:03

Kringloopwinkel Waypoint, Kampen.

Waypoint Kampen heeft een tweedehandswinkel in het centrum van Kampen. In de winkel zijn tweedehands kleding, kleine meubelen, brocante, boeken, speelgoed en meer te koop. De opbrengst van de winkel gaat naar het jongerenwerk.

In Kampen wordt veel energie gestoken in straatwerk onder jongeren en preventie op scholen. Jongeren worden op straat opgezocht en wordt begeleiding geboden. Zo krijgen ze hulp bij het vinden van geschikte hulp en eventuele opname. Dat begint vaak met een praatje zodat het contact wordt opgebouwd en de jongere zich vertrouwd en gewaardeerd voelt. Bij een aantal loopt het contact uit op een concrete hulpvraag. Collega's van Waypoint Urk zorgen dan voor de juiste doorverwijzing en inzet van professionals.

De straat- en preventiemedewerker geeft voorlichting over verslaving op de verschillende middelbare scholen in en om Kampen. Dit doet hij in samenwerking met een ervaringsdeskundige. Naast de voorlichting op middelbare scholen, worden er ook voorlichtingen gegeven bij jeugdgroepen binnen de kerken.

In de kringloopwinkel worden niet alleen spullen verkocht, je kunt er ook een bakje koffie komen drinken. Kringloopspullen en jongerenwerk is de bijzondere combinatie die hier te vinden is.

« Terug

Reacties op 'Hulp aan jongeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.