ChristenUnie vraagt om zelftesten voor minima

DSC_1556.jpgvrijdag 17 december 2021 17:19

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om gratis zelftesten ter beschikking te stellen voor mensen met een laag inkomen.

Begin december kwam de overheid met het advies dat mensen bij milde corona gerelateerde klachten thuis een zelftest mogen doen in plaats van de GGD-test. Omdat zelftests drie euro per stuk kosten, kan dit voor mensen met een laag inkomen een flinke drempel vormen voor het gebruik van zelftests. Daarom had raadslid Martine Wiltjer tijdens de commissievergadering van dinsdag 7 december jl. namens de ChristenUnie aangekondigd ​dat zij van plan was om tijdens de raadsvergadering van donderdagavond ​16 december een motie ‘gratis zelftesten voor minima’ in te dienen.

​Voor de raadsvergadering besloot het college ​zelf al gratis zelftests voor minima beschikbaar te stellen. Een motie van de ChristenUnie werd daardoor overbodig.

Wethouder Van der Sloot liet weten het belangrijk te vinden dat iedereen kan blijven meedoen en komt minima op deze manier tegemoet.  

De zelftesten zijn op de volgende plekken af te halen:

  • Meedoen-balie op het stadhuis, dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur
  • Tijdens het spreekuur van FinoK (Financiën op Koers) in het stadhuis, wekelijks op maandag-, woensdag- en donderdagochtend, tussen 9.00 – 12.00 uur.
  • Tijdens het spreekuur van FinoK in Het Lokaal te IJsselmuiden, wekelijks op dinsdagochtend, tussen 9.00 – 12.00 uur.

MW

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt om zelftesten voor minima'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.