Stieneke van der Graaf in gesprek met “H4O” en de “Thuisgevers”

10-11-2023 Stieneke van de Graaf 1JPG.jpgvrijdag 10 november 2023 17:48

DSC_1308-min
Stieneke van der Graaf bezoekt Oekraïense vluchtelingen in Grafhorst


Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Stieneke van der Graaf was vrijdag in Grafhorst. Stieneke bezoekt veel plekken in Nederland om mensen onder de aandacht te brengen die voor hun medemens van betekenis zijn. Het is een tour in het kader van de “7 werken van Barmhartigheid”. Stieneke spreekt het liefst met mensen op de plek waar ze wonen, werken, naar school gaan of zorg krijgen.

In Grafhorst sprak Stieneke met Jonathan de Vries en Petra Koers en van “Hulp voor Oekraïne”. H4O is een interkerkelijke groep vrijwilligers die noodopvang bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne. Marianne en Gerrit van Werven hebben op hun erf units gebouwd waar nu al jaren meer dan 20 Oekraïense vluchtelingen een veilig onderdak vinden. Ze vertellen over de periode dat het gebouw en alle voorzieningen met hulp van velen is neergezet. Het hele gezin heeft meegeholpen en leven dagelijks mee met de vluchtelingen. De vluchtelingen zelf vertelden over hun verblijf hier in Nederland en wat deze opvang het voor hen betekent.

Daarna sprak ze met Jonathan en Henrica de Vries van “De Thuisgevers”. De Thuisgevers helpen statushouders, erkende vluchtelingen met een verblijfsvergunning, versneld aan een nieuw bestaan door hen te huisvesten via maatschappelijke initiatieven. Dankzij tijdelijke woonplekken (in bijvoorbeeld een sportkantine, een leegstaande pastorie of buurthuis). Voor minimaal zes maanden kunnen statushouders aan hun nieuwe leven in Nederland beginnen.

Stieneke heeft zelf ook vrienden in Oekraïne en was erg onder de indruk van hoe deze vluchtelingen hier een veilig thuis vinden.

« Terug

Reacties op 'Stieneke van der Graaf in gesprek met “H4O” en de “Thuisgevers”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.