Gemeenteraad besluit over nieuwe standplaatsen voor woonwagens

foto.JPGzaterdag 20 juli 2024 09:25

Donderdag 11 juli besloot de gemeenteraad van Kampen dat er nieuwe woonwagenstandplaatsen bijkomen. De publieke tribune zat vol met mensen van de Kamper Wieler Club, de modelvliegclub Cumulus en Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen. Er is nog wel werk aan de winkel om verschillende problemen op te lossen.

Gevolgen
In de laatste 30 jaar zijn er geen nieuwe woonwagenstandplaatsen meer bijgekomen in Kampen. De gemeenteraad werd gevraagd om in te stemmen met de ontwikkeling van 25 woonwagenstandplaatsen en het college opdracht te geven voor de verdere planvorming en het starten van de planologische procedures. Ook werd gevraagd om hiervoor ruim € 4 miljoen beschikbaar te stellen. Tijdens de commissievergadering een week eerder werd ingesproken door vertegenwoordigers van de Modelvliegclub Cumulus Kampen, de Kamper Wieler Club, de Sportraad Kampen en de Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen. Toen werd duidelijk dat Cumulus haar hele locatie kwijtraakt, de Wielerclub een deel van het terrein kwijtraakt. Ook de bewoners uit de Melmer en de Industriële Club schreven brieven.

Afwegingen
Namens de ChristenUnie zei raadslid Harro Pruijssen dat we als ChristenUnie worstelden met 2 zaken: de kosten en de wijze van participatie. Wat de kosten betreft vinden we als ChristenUnie nog steeds dat deze locatie veel geld kost. We hopen dat de wethouder nog wegen gaat vinden om op de kosten te besparen of opbrengsten te genereren, zoals bijvoorbeeld om standplaatsen te verkopen aan een corporatie?

Wat die participatie betreft hebben we de zorgen van Modelvliegclub Cumulus, de Wielerclub, de sportraad en de woonwagenbewoners gehoord. Trouwens ontvingen we ook brieven van de bewoners van de Melmerpolder en Industriële Club Kampen. Alle betrokken partijen zeiden dat er door de gemeente te weinig met hen was gesproken. Wel lieten ze allen weten bereid te zijn om naar oplossingen toe zoeken.

Harro Pruijssen zei: “We begrijpen die zorgen en we hebben die meegewogen in ons besluit en we stemmen in met het voorstel omdat wethouder Van der Sluis beloofd een aantal acties uit te voeren:

1. Met alle betrokkenen om tafel om tot oplossingen te komen

2. Met de provincie in gesprek te gaan over mogelijkheden ten westen van de Schansdijk.

3. Actief op zoek naar een locatie voor Cumulus in Kamperveen, Mastenbroek of Kampereiland”

Vervolg
De modelvliegclub, wielerclub en woonwagenbewoners hebben gezegd dat ze bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Pruijssen: “Dit is voor ons de belangrijkste reden om vanavond “ja” te zeggen. En om met de woorden van 1 van de insprekers af te sluiten toen hem werd gevraagd of hij mogelijkheden zag om er samen uit kunnen komen “ik denk het wel als we samen naar een oplossing gaan kijken, denk ik dat dat mogelijk is”.

Uiteindelijk besloot de hele gemeenteraad met 30 stemmen in te stemmen met het voorstel. We hopen binnenkort te horen wat het resultaat is van het overleg tussen alle partijen.

 4. Harro Pruijssen-2-min (002)

« Terug

Reacties op 'Gemeenteraad besluit over nieuwe standplaatsen voor woonwagens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.