De ChristenUnie doet mee aan de Verkiezingen Waterschap Groot Salland

WGS+logowoensdag 18 februari 2015 19:18

Op 18 maart zijn er naast verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel ook verkiezingen voor een nieuw algemeen bestuur voor het Waterschap Groot Salland.

Het nieuwe waterschapsbestuur besluit de komende vier jaar over onze waterveiligheid, ons afvalwater en de waterprojecten die in ons gebied worden uitgevoerd. Ook stellen zij de hoogte van de waterschapsbelasting vast.

Het algemeen bestuur bestaat bij Waterschap Groot Salland uit 25 leden, daarvan worden er 17 rechtstreeks gekozen door de inwoners van het waterschap.

De ChristenUnie doet ook mee met deze verkiezingen. Onze kandidaten hebben ruime bestuurlijke ervaring en zijn vakkundig vanuit hun achtergrond in watermanagement, landbouw of bedrijfsleven. Omdat we zowel in de stad als in het landelijk gebied wonen, herkennen we de verschillende belangen en visies.

Wij wonen in een bijzonder mooi gebied rond de IJssel en Vecht. De kosten die het waterbeheer met zich meebrengt worden over relatief weinig inwoners verdeeld. De ChristenUnie wil zich in de komende vier jaren inspannen om de lasten stabiel te houden en niet automatisch te laten stijgen. Ons waterschap zal zich allereerst moeten richten op de belangrijke taken als waterkwaliteit, waterhoeveelheid en veiligheid. Door zuinig met het geld om te springen en te letten op de kosten kunnen we ervoor zorgen dat de lasten voor iedereen te dragen zijn. Naast deze zogenoemde kerntaken vindt de ChristenUnie dat we ook oog moeten hebben voor waterproblemen in ontwikkelingslanden. Schoon water is in die landen van onschatbare waarde. Ons waterschap heeft kennis in huis hoe dat bereikt kan worden, en die kennis kunnen we prima delen met onze verre naaste.

Onze kandidatenlijst voor het waterschapsbestuur:

  1. Herman Odink          Nieuwleusen
  2. Arend Bouwmeester  Rouveen
  3. Jacob Keegstra         Zwolle
  4. Roel Valkman           Zwolle
  5. Johan Witteveen       IJsselmuiden
  6. Klaas van Olst           Genemuiden
  7. Hans Veldman          Hasselt
  8. Elizabeth Pelleboer    Mastenbroek
  9. Marc Ooms              Hasselt
  10. André Klumpje          IJsselmuiden

Voor meer info ga naar https://grootsalland.christenunie.nl/

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie doet mee aan de Verkiezingen Waterschap Groot Salland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.