ChristenUnie wil laatst overgebleven Universiteit voor Kampen behouden

Theologische-universiteit-1.jpgmaandag 08 juni 2020 20:50

Als het aan de ChristenUnie Kampen ligt blijft de laatst overgebleven Theologische Universiteit voor Kampen behouden. Het zou een groot gemis zijn als ook deze Universitaire onderwijsinstelling met 150 studenten, ongeveer 20 docenten en 30 andere medewerkers uit Kampen vertrekt. De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college naar de mogelijkheden om de Universiteit in Kampen te houden.

Vragen aan het college
De ChristenUnie Kampen zou het betreuren als ook de laatste Universitaire onderwijsinstelling die Kampen rijk is zal verdwijnen. Kampen staat nationaal en internationaal bekend om de Universiteiten die de stad rijk was en nog steeds is. Daarom moet gekeken worden of dit voorkomen kan worden. Nadat het bestuur van de Gereformeerde Universiteit kenbaar maakte te onderzoeken of een vertrek uit Kampen tot de mogelijkheden behoort, heeft de ChristenUnie Kampen vragen gesteld aan het college. Zo wilde fractievoorzitter Jan Willem Schutte weten welke inspanningen het college ondernomen heeft om de Universiteit te behouden voor Kampen.

Universiteit belangrijk voor Kampen
De ChristenUnie Kampen is van mening dat de Universiteit, onder andere, een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling van de prachtige Hanzestad die Kampen is. Mede door de aanwezigheid van de Universiteiten die Kampen rijk was en nog steeds is verdiende de stad nationale en internationale naam en faam. De ChristenUnie is dan ook van mening dat het college zich maximaal moet inspannen om in samenwerking met het bestuur van de Universiteit te kijken of een behoud van de Universiteit voor Kampen mogelijk is. Tijdens de laatstgehouden raadsvergadering heeft de fractievoorzitter van de ChristenUnie het college hierover aan de tand gevoeld. De fractie is blij te vernemen dat ook het college doordrongen is van het gegeven dat het behoud van deze Universiteit een hoge prioriteit heeft.

ES

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil laatst overgebleven Universiteit voor Kampen behouden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.