Kunstgras Dosk en KHC

woensdag 25 juli 2012 13:35

In de laatstgehouden raadsvergadering ( 12 juli) kwam als laatste het  onderwerp ' kunstgras Dosk en KHC' aan de orde. Dit onderwerp stond niet op de agenda, maar is tijdens de vergadering geagendeerd, n.a.v. een motie van D '66.

Een kleine voorgeschiedenis. Sinds de Sport- en Beweegnota van 2008 wordt er gesproken over kunstgrasvelden.  23 februari 2012 is het besluit genomen voor de aanleg van  zeven kunstgrasvelden (w.o. ook trapveldjes), o.a. bij v.v. Wilsum, Zalk en IJVV. Deze velden waren dan ook zeker; dat gold echter niet voor de velden bij Dosk en KHC. Bekostiging van deze velden zou moeten komen uit de opbrengst van de verkoop van grond t.b.v. kantorenbouw aan de Europa-allee. Afgesproken werd dat aanbesteed zou worden voor zeven kunstgrasvelden ( de zekere)  én voor negen , dus inclusief de twee voor Dosk en KHC i.v.m. aanbestedingsvoordeel. Omdat er bezwaren zijn ingediend tegen de kantorenbouw aan de Europa-allee, werd de aanleg van kuntstgrasvelden bij Dosk/KHC op de lange baan geschoven.

Onlangs waren de resultaten van de aanbesteding bekend en bleek van een aanbestedingsvoordeel. Met dit voordeel komt de gemeente nog € 250.000,= tekort voor de aanleg van velden bij KHC en Dosk nog dit jaar. Volgens de aannemer van de kunstgrasvelden geldt dit voordeel ook nog volgend jaar, maar dan komen er wel extra kosten bij (indexeringskosten en overige). Deze extra kosten bedragen ongeveer €60.000,=.  We hadden dit naar volgend jaar kunnen brengen en dan hadden we ook ja gezegd. Maar,  nu ermee instemmen betekent dat je die €60.000,=  in de ' knip'  houdt.

Daarbij komt dat het kunstgras  uit de pot onderhoud voetbalvelden (voor-)gefinancierd wordt (in afwachting van het kantorenbouwproject), dus er worden geen andere activiteiten door getroffen. Bekend is dat  vooral het hoofdveld van KHC van slechte kwaliteit is en dat dit veld het nodige aan onderhoud kost. Ook deze kosten hoeven nu niet uitgegeven te worden.

Al deze overwegingen hebben ons doen besluiten met dit voorstel mee te gaan. Weliswaar was er geen concreet voorstel en  was het moment ook ongelukkig gekozen, maar in dit geval moet je pragmatisch denken.

Hoewel..... een beetje voetballer wil toch echt gras ruiken?!

 

Lex Zweers,

raadslid

« Terug