Opwaardering Veilingweg

woensdag 25 juli 2012 13:38

Bij het opstellen van de Stadsrandzone Visie IJsselmuiden, als uitwerking van de structuurvisie Kampen 2030, is de opdracht gegeven een ontwerptracé te maken voor een rondweg door Mastenbroek om zo het zware verkeer van en naar het tuinbouwgebied de Koekoek te faciliteren. De Veilingweg zou daarmee ontlast worden.

De rondweg door Mastenbroek stuitte op een aantal onoverkomelijkheden vanuit landschappelijke inpasbaarheid en financiele consequenties. Een toekomstvaste oplossing  met ruimtelijke kwaliteit is echter wel mogelijk gebleken met het opwaarderen van de Veilingweg.

Na het doorlopen van het inspraaktraject is op 29 mei 2012 besloten het definitieve ontwerp Veilingweg vast te stellen. De bebouwde komgrens van IJsselmuiden nabij de Veilingweg wordt aangepast door het instellen van de bebouwde kom voor een gedeelte van de Veilingweg ter hoogte van de woonwijken Zeegraven en Oosterholt-noord inclusief het kruispunt met de Oosterholtseweg. Het verkeer op de Veilingweg krijgt in de nieuwe situatie voorrang boven het verkeer op de Oosterholtseweg. De maximum snelheid wordt verlaagd van 60 naar 50 km/u, en er komt een fietsoversteek. Het opwaarderen van de Veilingweg was voor onze fractie géén probleem maar de oversteek van het kruispunt Oosterholtseweg/Veilingweg baarde ons zorgen, temeer omdat eerst de Veilingweg aangepakt wordt en later pas het kruispunt. Wij kregen meldingen binnen van ongevallen en bijna ongevallen.

Dit was voor de ChristenUnie fractie reden om samen met o.a. de SGP fractie vragen te stellen aan de verantwoordelijk wethouder om op korte termijn actie te ondernemen door eventuele noodvoorzieningen te treffen om de veiligheid van het kruispunt op korte termijn te verbeteren. Ook buurtbewoners van het oude Oosterholt en de verkeersouders IJsselmuiden bezochten menige fractie en spraken in tijdens de commissievergadering. Dit alles heeft geresulteerd in de toezegging van de wethouder dat er op korte termijn maatregelen zullen worden genomen voor het veiliger maken van het kruispunt;

-Door verkeersouders IJsselmuiden wordt in samenwerking met politie een bewustwordingsactie opgezet;

-Er komt een tekstinformatiepaneel op de Veilingweg ten zuiden van het kruispunt;

-Op de Veilingweg nabij het kruispunt zal de tekst STOP op het wegdek gespoten worden;

-Op de Oosterholtseweg zelf zal een waarschuwingsbord "gevaarlijk kruispunt en adviessnelheid 20 km/u" komen;

-Tevens zal er een (flexibele) drempel op de Veilingweg komen die tevens in het definitieve ontwerp zal worden opgenomen;

Direct na de vakantie zal er gestart worden met de werkzaamheden.

 

« Terug