Mantelzorgondersteuning is belangrijk in de meerjarenvisie voor Sociaal Domein

afbeelding mantelzorg.pngwoensdag 04 oktober 2023 22:39

Een meerjarenstrategie voor het sociaal domein is heel belangrijk. Want poblematiek neemt toe, hulpvragen worden steeds ingewikkelder en de gemeente krijgt steeds meer taken naar zich toe geschoven. Op 21 september is in een commissie van de gemeenteraad een nota besproken over de toekomst van het Sociaal Domein. De ChristenUnie heeft hierbij opnieuw aandacht gevraagd voor mantelzorgers.

In de afgelopen jaren hebben we al heel wat visies en kaders besproken over het Sociaal Domein. En wat we steeds meer horen, is dat de zorgdruk toeneemt bij onze inwoners. Zorg voor hun kind, partner, ouder, buurvrouw en anderen. En dat zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Dit vraagt om goede mantelzorgondersteuning. Daarom hebben wij dit ook steeds benoemd bij het bespreken van al deze visies en kaders. En ook in dit visiedocument mag mantelzorgondersteuning niet ontbreken.

Want mantelzorgers moeten gegarandeerd en blijvend ondersteuning kunnen krijgen in hun zorgtaken. Dit kan alleen door hiervoor structureel geld te reserveren op de begroting. Alleen op die manier wordt voorkomen dat mantelzorgondersteuning weer wegvalt, als het geld op is. De ChristenUnie vindt dat mantelzorgondersteuning een plek moet krijgen binnen de Sociale Basis van de gemeente Kampen. De Sociale Basis wordt gevormd door alle organisaties en verenigingen die subsidie krijgen voor het aanbieden van activiteiten voor ondersteuning, ontmoeting of gezonde leefstijl. Hiervoor is structureel geld beschikbaar. Ook is het belangrijk dat kennis wordt ontwikkeld over goede mantelzorgondersteuning. Want alleen op die manier kunnen mantelzorgers de juiste steun krijgen om hun taak vol te houden. En dus blijven wij steeds opnieuw aandacht vragen voor dit onderwerp!

« Terug

Reacties op 'Mantelzorgondersteuning is belangrijk in de meerjarenvisie voor Sociaal Domein'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.