Carola Schouten en Alwin te Rietstap van de ChristenUnie op bezoek in Kampen

DSC_9348.JPGdonderdag 05 oktober 2023 20:41

Maandagmiddag 2 oktober 2023 heeft onze fractie van de ChristenUnie samen met Carola Schouten, demissionair minister voor Armoede, Participatie en Pensioenen en Alwin Te Rietstap, 4e plek op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer, een bezoek gebracht aan Het 8ste Werk in Kampen.

Het 8ste Werk

Bij Het 8ste Werk worden samen leven en delen letterlijk in de praktijk gebracht. Het is een geweldig initiatief van Jaap en Gea Overweg. Zij hebben 8 appartementen gerealiseerd. Mensen die thuis- en dakloos dreigen te worden, kunnen hier voor maximaal 1,5 jaar terecht. Op die manier hebben ze tijd en ruimte om hun leven weer op de rit te krijgen. En dit buiten het reguliere zorgsysteem om, want Jaap en Gea denken niet in doelgroepen, zorgindicaties en bureaucratie. Hun visie is dat de samenleving weer veel meer aan zet moet zijn, en tijd zou moeten nemen om naar elkaar om moet zien.

Deelze

Ook mochten we een kijkje nemen bij Deelze. Deelze is een sociale supermarkt op het erf van het 8ste Werk. Mensen die het nodig hebben kunnen hier gratis boodschappen doen. Maar dit gebeurt op basis van vertrouwen dat je enkel meeneemt wat je nodig hebt. Het is dus niet nodig om eerst je financiële plaatje te laten zien, voordat je boodschappen mag komen doen.

Noaberschap

Na een hele lange opstartfase heeft Het 8ste Werk vorige week eindelijk de deuren kunnen openen. Een super mooi initiatief wat gelukkig niet is gestrand in de vele regels, systemen en bureaucratie, maar in samenwerking met de gemeente letterlijk ruimte heeft gekregen om van de grond te komen. Kamper kracht op z’n mooist. En het zou prachtig zijn als er in de landelijke wet- en regelgeving meer ruimte komt voor dit soort maatschappelijke initiatieven. Dat is waar De ChristenUnie voor staat. Gewoon een beetje noaberschap.

Een sfeerimpressie: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2271170/demissionair-minister-schouten-onder-de-indruk-van-noaberschap-in-modern-jasje-in-kampen

« Terug

Reacties op 'Carola Schouten en Alwin te Rietstap van de ChristenUnie op bezoek in Kampen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.