ChristenUnie fractie steekt handen uit de mouwen.

!cid_435DB370-EDFC-4102-AC8F-E75107D32AB9donderdag 28 januari 2016 08:02

Zaterdag 23 januari was een bijzondere dag. De gehele fractie was kompleet bijeen. Alleen nu eens niet om te vergaderen, maar om in de praktijk te laten zien waar we voor willen staan

Wat was er aan de hand? In een van onze fractie vergaderingen hadden we bezoek van Stichting Present. Deze stichting brengt mensen bij elkaar die om hulp vragen en die niemand hebben die kunnen helpen en mensen die hulp willen bieden. Het leek ons als fractie een goed idee om hier een keer aan mee te doen. En zo mochten we zaterdag aan de slag.
We werden verdeeld over twee team. Een groep ging een mevrouw verhuizen van haar huis naar het nieuwe Margaretha. 's Morgens vroeg om 8.30 konden we beginnen.  Gelukkig was er al wel het een en andere voorbereid. Dus konden we direct aan de slag en zoals het spreekwoord zegt, vele handen maken  licht werk. Dit mochten wij hier ook ervaren. En zo waren alle spullen al om 11.00 overgebracht naar de nieuwe woning.

Ondertussen waren de andere fractieleden en twee bestuursleden van de ChristenUnie begonnen in Margaretha. Daar waren op zes verschillende adressen allerlei hand- en spandiensten te verrichten bij mensen die onlangs verhuisd waren. Zo moesten er lampen, klokken, kapstokken etc. opgehangen worden. Misschien eenvoudige dingen, maar die wel even moeten gebeuren. En wat is het dan mooi om de dankbaarheid van de mensen te zien die zo geholpen zijn.

Na afloop van de werkzaamheden konden we de dag afsluiten met een gezamenlijke broodmaaltijd.
Het was goed om zo als fractie eens op een geheel andere wijze met elkaar bezig te zijn. En ook om te zien wat er aan hulp nodig is. Mensen die niemand hebben om hen te helpen. Wat is het dan goed dat stichting Present er is en zo mensen aan elkaar koppelt. Dus dit keer geen "Geef geloof een stem", maar "Geef geloof handen en voeten!"  

Graag verwijs ik u dan ook nog door naar de website van deze stichting voor meer informatie over deze stichting en voor een (foto)verslag van onze activiteiten www.stichtingpresent.nl/kampen.

Erik van Raalte fractielid

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie fractie steekt handen uit de mouwen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.