Vragen brand Spoorstraat

jpgzaterdag 30 januari 2016 09:03

Onderwerp: Brand Spoorstraat
In de raadsvergadering van 28 januari 2016 heeft de fractie vragen gesteld over de verspreiding van asbest als gevolg van de brand aan de Spoorstraat op 22 januari jl. Zie hieronder de vraagstelling:

Vorige week vrijdagavond is er brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Spoorstraat te IJsselmuiden. Een brand met de nodige impact voor betrokken eigenaar en gebruikers van het gebouw.
Een brand die ook de nodige impact had en heeft op de omgeving.
Veel rookontwikkeling, roetdeeltjes die samen met de rook zijn meegevoerd naar de woonwijken en daar neersloegen.

Er was ook sprake van asbest en het was nodig om de omgeving van de brand te laten reinigen. Dat leverde onrust op bij bewoners in de wijken die onder de rook lagen, die zich afvroegen: is er naast de roetdeeltjes ook sprake van het net neerslaan van asbest in de wijk.

In dit kader heeft de ChristenUnie de volgende vragen:
- Heeft de verspreiding van asbest zich beperkt tot de directe omgeving (straal van 200 mtr) van de brandhaard en is dat nu volledig opgeruimd?
- Wat is er gedaan aan het informeren van bewoners waar de rook overeen getrokken is over de status, te nemen maatregelen, gevaren en mogelijke risico’s van de brand?
- Is daarbij gebruik gemaakt van Burgernet, NL-Alert, Twitter, RTV-Oost met berichtgevingen in de trant van: Ramen en deuren gesloten houden, wel of geen asbestgevaar, etc.?
- Zo ja, wat is er wanneer gecommuniceerd?
- Zo nee, waarom niet?
- Bent u met de ChristenUnie van mening dat het bij dit soort branden noodzakelijk is om de betrokken inwoners zo snel mogelijk te informeren via de digitale media om voorzover mogelijk maatregelen te nemen danwel onnodige onrust te vermijden?

Tot zover.

Johan Witteveen
Fractievz ChristenUnie Kampen.

Zie voor de beantwoording van de vragen het verslag van de raadsvergadering  http://kampen.raadsinformatie.nl/live agendapunt 3.

« Terug

Reacties op 'Vragen brand Spoorstraat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.