Herinrichting Ebbingestraten

SAM_1155zaterdag 30 januari 2016 17:07

Al sinds 2005 staat de herinrichting van de Ebbingestraten op de agenda van de raad.
In 2011 bij de vaststelling van het huidig verkeercirculatieplan heeft de raad besloten om de Ebbingestraten tussen de Meeuwenweg en de Kennedylaan eenrichting te maken.
Toentertijd gaf het college aan dat uitstel van de werkzaakheden wenselijk was vanwege de werkzaamheden bij Margaretha.

Onaangenaam verrast  waren we dan ook nu de werkzaamheden aan Margaretha op het eind lopen dat het college de herinrichting opnieuw wil uitstellen.
Reden is nu dat er een onderzoek is geweest naar de effecten van de verkeersstromen bij het instellen van eenrichtingverkeer, en deze geven aan dat bij het instellen van eenrichtingverkeer er een onwenselijke situatie ontstaat elders in de binnenstad. Over welk onderzoek, welke effecten, en oplossingen tast de raad in het duister.
De bewoners van de Ebbingestraten en achterliggende straten, en de bezoekers van de binnenstad blijven nog langere tijd te maken met de huidige situatie. Een slecht wegdek, onveilige situaties, overlast en een rommelige aanblik.
Daarom hebben de fracties van GBK, D'66, GroenLinks en de ChristenUnie een motie ingediend, waarbij het college is verzocht om op korte termijn met een nota naar de raad te komen waarin met een strak tijdschema aangegeven wordt hoe de herinrichting wordt uitgevoerd.
 We hebben het college verzocht om uiterlijk voorjaar 2017 de werkzaamheden uitgevoerd te hebben.
Donderdag tijdens de raad zijn twee moties ingediend  die gaan over de  herinrichting van de Ebbingestraten.
Een van ChristenUnie, GBK, GroenLinks en D'66, en een van de VVD.
We hebben geprobeerd met de VVD tot  overeenstemming te komen,  Dit is echter niet gelukt.
De fractie van de VVD blijft bij het standpunt dat na vaststellen van het nieuwe VCP de herinrichting kan plaats vinden.

Voorzitter dat vinden wij te lang duren. Het nieuwe VCP wordt juni 2017 vastgesteld, daarna zal  met overleg van de bewoners/gebruikers een  plan gemaakt kunnen worden,  na bestek gereed maken,  aanbesteding en uitvoering spreken  we over  voorjaar 2018.
Dit betekend dat de huidige situatie nog minimaal 2.5 jaar duurt. We vinden dat dit te lang duurt en tekort doet aan de lange periode van geduld die hiervoor al gepleegd is.

Jan Willem Schutte fractielid

« Terug

Reacties op 'Herinrichting Ebbingestraten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.